Docentensite Ioniserende Stralen Practicum

Aanvragen mobiel practicum

Onze practicumleiders komen met een auto naar uw school. Daar pakken zij de apparatuur uit en stellen deze op. In sessies van meestal twee uur komen dan de bovenbouwklassen een aantal experimenten doen.

Wilt u zelf ervaren hoe het in de praktijk gaat? Laat u in elk geval plaatsen op de verzendlijst van onze nieuwsbrief. Begin juni 2022 stuurt het ISP de uitnodiging voor een bezoek van een van de mobiele practica naar alle scholen in ons adressenbestand.

 

Een practicum reserveren

Via de link hieronder kunt u online aangeven in welke periode (eerste of tweede helft) van welke maand u het practicum zou willen uitvoeren. Bovendien geeft u via dit formulier aan om hoeveel leerlingen in 4-HAVO 5-HAVO, 5-VWO of 6-VWO het daarbij gaat. Na ontvangst van deze kaart maken de practicumleiders een definitieve afspraak met u over datum en tijd.

Graag wijzen wij u op de volgende punten:

  • Mocht u het practicum, naar aanleiding van de Corona crisis, tweemaal willen ontvangen vul dan voor beide bezoeken een formulier in. Zet bij de opmerkingen even waarom u graag een tweede bezoek wilt.
  • Vraag een zo ruim mogelijke periode aan. Wanneer de aangevraagde periode al vol blijkt te zijn nemen wij contact met u op. Echter gaat het inplannen van de andere scholen intussen wel door.
  • Wilt u het practicum in de jaarplanning opnemen? Meldt u zich dan aan voor 15 juni en geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Wij proberen dan voor 1 juli contact met u op te nemen over de datum.

Aanmelden (link beschikbaar vanaf woensdag 1 juni 2022)

Kosten

Het ISP wordt gedeeltelijk gefinancierd door de rijksoverheid en het departement Natuur- en Sterrenkunde; de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Om het ISP draaiende te houden is daarnaast een bijdrage van de scholen voor het gebruik van haar diensten noodzakelijk.

De bijdrage van scholen voor voortgezet onderwijs voor gebruik van de mobiele practica van het ISP is vastgesteld op een bedrag van € 8,- per leerling, met een minimum van € 240,- per schoolbezoek.

De tarieven voor het gebruik van de ISP-faciliteiten, voor andere onderwijsinstellingen dan scholen voor voortgezet onderwijs, zijn op aanvraag beschikbaar.