Docentensite Ioniserende Stralen Practicum

De stralende week van Nucleair Nederland

NNL logoWie aan straling denkt, denkt daarbij snel aan kernreactoren. Toch zijn dat niet de enige bedrijven waar met straling wordt gewerkt.

Om leerlingen te laten zien wat er in Nederland gebeurt op stralingsgebied, biedt Nucleair Nederland de mogelijkheid om op unieke locaties het stralenpracticum te doen. Natuurlijk met een bijzondere rondleiding op de locatie zelf!

Komend jaar is er van 4 tot en met 8 maart 2024 weer een stralende week. Dit jaar bij de COVRA. Het RID (TU Delft) doet helaas niet mee met de stralende week, maar is wel beschikbaar voor losse rondleidingen.

COVRA
Bij de COVRA mogen in totaal 25 mensen tegelijk mee met de rondleiding. Er kunnen dus maximaal 50 mensen mee, met één groep een rondleiding, één groep het practicum en daarna een wissel.

Een maand van te voren vragen wij om ID-kaart nummers. Let er op dat deze dan dus zeker nog een maand geldig zijn!

Belangrijk

In verband met de restricties die bij deze locaties gelden is het aantal deelnemers per dag gelimiteerd.
De kosten voor deze dag worden grotendeels door Nucleair Nederland betaald. De bijdrage van de scholen is € 3,- per leerling. Het vervoer naar de locatie dient door de school zelf verzorgd te worden.
Mocht je met je school graag op deze bijzondere locatie het practicum willen doen, geef je interesse dan aan in het opmerkingenveld van de aanmelding én stuur een mailtje naar science.isp@uu.nl met daarin:

  • het aantal leerlingen, maximaal 50. Dit is inclusief begeleiding!
  • De schoolnaam
  • Contactpersoon

Toegang tot alle locaties kan alleen met een geldig Identiteitsbewijs. In verband met de verwerkingstijd van alle noodzakelijke administratie vragen wij een maand voorafgaand aan het bezoek de ID-kaart nummers en andere gegevens op. Bespreek dit met uw leerlingen zodat zij op dat moment een ID-kaart hebben die nog minstens een maand geldig is.

Docenten en toa dag

Bij voldoende animo wordt er een toa/docentendag georganiseerd.

Aanmelden kan door te mailen naar science.isp@uu.nl geef daarbij ook de voorkeurslocatie en het aantal toa’s/docenten aan. De kosten van deze dag worden door de bedrijven gedekt. U dient wel voor eigen vervoer te zorgen.

Voor alle activiteiten in deze week is er maar een beperkt aantal plekken. Er geldt dan ook VOL=VOL. Mocht uw school geselecteerd zijn, dan krijgt u van ons zo snel mogelijk meer informatie.

Impressie
Om een indruk te krijgen van de stralende week kunt u kijken naar ons artikel in NVOX (2017-9)